ОШ Миша Живановић, Средњево

  • Повећај величину текста
  • Подразумевана величина текста
  • Смањи величину текста

<<назад

Вукови дани

У нашој школи се традиционално обележавају и Вукови дани. Ученици свих разреда су у част реформатора српске азбуке, сакупљача народних песама и умотворина, одржали пригодну приредбу. У школи је одржан низ часова посвећен тој тематици.

     Слике погледајте овде.

 

Откобар 2017.

Дечија недеља

Поводом Дечије недеље која се ове године обележава под слоганом: „Градимо мостове међу генерацијама, за радост сваког детета”, у периоду од 2. до 8. октобра, у нашој школи одржане су следеће активности:

-  „Цртање по асфалту”

-  спортски дан

-  одлазак у Велико Градиште и посета библиотеци, позоришту и згради општине

-  посета Дому здравља у Средњеву

-  ликовна радионица за ученике трећег и четвртог разреда

Слике погледајте овде.                                                                                      

 

01.01.2017.

 

 

 

26.04.2016.

Општинско такмичење у познавању саобраћаја 2016

У О.Ш“ Иво Лола Рибар“ Велико Градиште одржано је 16.04.2016.године општинско такмичење „Шта знаш о саобраћају“

Екипа наше школе постигла је врлодобре резултате, а наша ученица Анђела Стојнић се пласирала за Окружни ниво такмичења.Резерва је Софија Шојмесковић такође ученица наше школе.

Запажене резултате , али без пласмана имали су и преостали чланови екипе:Стефан Мишчевић, Дарко Недељковић, Алекса Стојиљковић, Александра Живковић,Катарина Миловановић, Ђорђе Недељковић и Алекса Живковић.

Екипу је предводио наставник Будимир Богичевић.

 

 

 

01.04.2015.


АКТИВНОСТИ УЧЕНИКА НИЖИХ РАЗРЕДА

Креативна радионица 20. 03. 2015.


Друштво учитеља Велико Градиште и Голубац организовало је и ове године
Креативну радионицу у ОШ „Иво Лола Рибар“ у Великом Градишту.
Учествовали су и ученици наше школе. Тема радионице је била „Будућност“,
задатак је био да од разноврсног материјала, направе робота. Идеје су биле
веома занимљиве, ученици су показали велику креативност.
Жири је прогласио три најуспешнија рада. Слике погледајте овде.

 

 

23. 10. 2014

Дечја недеља

(виши разреди)

Поводом манифестације Дечја недеља, која се ове године одржала под слоганом Свако дете сћног лица чува једна породица, у нашој школи од шестог до десетог октобра организоване су бројне прикладне активности за ученике виших разреда.

Ученици су првог дана показали завидан ниво знања као и борбени дух такмичећи се у квизу; истог дана прављени су цветни аранжмани како би се простор у којем деца бораве оплеменио.

Уторак је био најборбенији дан, дан спортског духа- своје фудбалске вештине и умења ученици су исказали на најбољи начин, а ни навијачи нису посустајали до самог краја утакмице. Да фудбал постаје универзални, а не само мушки спорт, доказ је и то што су и девочице узеле учешћа у такмичењу, а чиме се ми нарочито поносимо.

Среда је дефинитивно била најишчекиванији дан, дан када су доминирали слаткиши и слане ђаконије, а све пропраћено изузетно креативним ликовним радионицама на којима су ученици омиљене им посластице представили у виду ликовног стваралаштва.

Четвртак је био најкреативнији дан, дан када смо се сви вратили у чаробни свет маште и детињства, дан када је био маскенбал.

Петак је био најраспеванији дан. Ученици су једва чекали да почне такмичење Ја имам таленат. Певало се, глумило, свирало, рецитовало, жонглирало и надасве аплаудирало.

Дечја недеља је протекла у радости, весељу и свеопштем слављењу детињстава. С радошћу ћемо је дочекати и наредне године.

 

 

АКТИВНОСТИ УЧЕНИКА ОД 1. ДО 4. РАЗРЕДА ПОВОДОМ   ОБЕЛЕЖАВАЊА       ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

 

 

Ученици наше школе од 6.10. – 12.10.2014. обележили су Дечју недељу под слоганом

Свако дете срећна лица чува једна породица“, многобројним активностима.

 

 

ПРОГРАМ ДЕЧЈЕ НЕДЕЉЕ

 

Понедељак: Дан ликовног изражавања

Подељени у неколико група ученици су се ликовно изражавали на задату тему и показали своју креативност.

Уторак: Гледање позоришне представе и цртање по асфалту

Гледали су позоришну представу ученика ОШ“Иво Лола Рибар“ из Великог Градишта под називом „Краљевски фестивал“. Цртали су по асфалту на тему „Срећно дете“.

Среда: Маскенбал

У централној школи организован је маскенбал, где су ученици у великом броју прошетали улицама и показали своје веома занимљиве маске.

Четвртак: Спортски дан – „Игре без граница“

Уз учешће већег броја ученика свих подручних одељења, подељени у неколико група, организовано је такмичење у неколико спортских игара. За учешће сваког подручног одељења обезбеђене су пригодне награде.

Петак: Посета библиотеци, ткачкој радионици и игре у парку

Ученици су посетили библиотеку „Вук Караџић“ у Великом Градишту и постали чланови библиотеке.Посетили су Ткачку радионицу „Јефимија“, где су се упознали са начином израде

тканине на разбоју, као и производима ручне израде.

Дечју недељу са осмехом на лицу завршили смо играма у парку.

 

Фото извештај можете погледати овде.

 

29.03.2014

Прослава Дана школе

 

 

 

У суботу 29. марта текуће школске године одржана је прослава поводом Дана школе.

 

Приредба под слоганом Љубав и смех покрећу свет изведена је у Дому културе у Чешљевој Бари. На сцени, богато украшеној ликовним стваралаштвом ученика школе, смењивале су се ритмичке и фолклорне тачке прожете скечевима, рецитацијама, хорским изведбама, а све истичући значај љубави и хумора. Многобројна публика сачињена од ученика, родитеља, радника школе и почасних званица искреним аплаузима наградила је све учеснике приредбе.

 

Након приредбе прослава је настављена свечаним ручком у просторијама централне школе.

Слике можете погледати овде.

 

 

15.03.2014

АКТИВНИСТИ УЧЕНИКА НИЖИХ РАЗРЕДА

 

КРЕАТИВНА РАДИОНИЦА „ МОЈ ВРТ“

 

Друштво учитеља организовало је и ове школске године Креативну радионицу на тему „Мој врт“ 15.03.2014. Домаћин сусрета била је Основна школа „Вук Караџић“ у Мајиловцу. Учествовали су ученици 5 школа, међу њима и ученици наше школе. Ученици су тимским радом креирали ликовне радове, на тему Мој врт употребом различитих материјала и показали своје креативне способности. Жири је наградио три најуспешнија рада. Ученици су задовољни учешћем, било је то за њих занимљиво и лепо дружење.

Слике можете погледати овде.

 

14.03.2014

Посета министра просвете

 

Министар просвете, науке и технолошког развоја проф. др Томислав Јовановић обишао је школе на територији општине Велико Градиште. У оквиру ове посете обишао је и ОШ "Миша Живановић" у Средњеву. Посети је присуствовала и начелница Школске управе у Пожаревцу, Весна Здравковић.

 

Министра Јовановића су дочекали директор и руководство школе, као и наставници, учитељи и ученици школе. Министар је у разговору са наставницима истакао потребу за унапређивањем квалитета образовања што савременијом наставом и едукацијом наставника. Јовановић је навео да је наше образовање добро, али да сви морамо да се потрудимо да буде још боље и квалитетније. "Образовање је темељ државе, школе треба да отварамо а не да их затварамо. Нећемо затворити ниједну школу са једним ђаком, то није добро за Србију, треба да очувамо живот, да остварење снова буде право сваког детета а не само појединаца. Треба да им обезбедимо да своје снове сањају кроз школу ", рекао је он.
Након разговора са директором школе, Живиславом Животићем и наставницима, министар се обратио и ученицима школе, а затим обишао нову школу која је недовршена уз обећање да ће се ускоро завршити.

 

слике можете погледати кликом овде.

 

 

 

Обнављање школе

 

Maтична школа у Средњеву добила је ново одело захвањујући локалној самоуправи Велико Градиште. Школску 2013/14. годину ученици су започели у обновљеној школи. Оронулу фасаду заменила је весела и лепа. Урађена је и изолација тако да сада ученици и наставници уживају у погледу на школу и  у топлоти.

слике можете погледати кликом овде.

 

 

27. Јануар 2014.

 

Прослава Дана Светог Саве у ОШ “Миша Живановић” у Средњеву

 

Као и сваке године, ученици и запослени у ОШ “Миша Живановић” у Средњеву прославили су школску славу-Светог Саву.

27.јануар је дан када прослављамо првог српског просветитеља и када се са поносом присећамо његовог великог дела.

У просторијама школе одржана је пригодна свечаност.Приредба је почела у 11 часова, а у њој су учествовали ученици свих разреда.Слушајући рецитале и гледајући драматизације у извођењу најбољих рецитатора и глумаца наше школе, имали смо прилику да се осврнемо на живот и дело Растка Немањића.Сетили смо се да он није био само учитељ и просветитељ, већ и успешан дипломата и први архиепископ наше цркве.Сава је светитељ о коме се највише прича у народу, а те приче су проста и жива наравоученија.Без обзира што су настале у давној прошлости, легенде о Светом Сави су и данас актуелне и радо им се враћамо.Данас смо сви заједно уживали у њима и проналазили савете и поуке у Савиним речима.

Наравно, треба споменути и школски хор и његов веома успешан наступ.

Смењивале су се тачке спремане с много љубави и труда и аплаузи многобројне публике.Свима нам је било јасно да смо на правом путу, на Савином путу, и да другог пута нема.

Слике са прославе можете видети овде

 

 

20. Мај 2013.

ПРОСЛАВА ДАНА ШКОЛЕ

 

У суботу 30.03.2013. са почетком у 12 часова обележен је Дан ОШ „Миша Живановић под слоганом „НЕКА СРЦЕ ЂАКА ЖИВИ КАО У ЈУНАКА“.

Прослави су присуствовали представници локалне самоуправе, директори школа, родитељи, ученици и запослени школе и својим присуством увеличали најбитнији дан наше школе.

Више о прослави дана школе можете прочитати овде

 

7. Март 2013.

Такмичења
 

Ученици наше школе учествовали су и достојно репрезентовали школу на општинским такмичењима из већине предмета, и заузели завидна места.

 

28. Јануар 2013.

Прослава Светог Саве

 

sv-sava-hilandar

У недељу 27. Јануара одржана је прослава школске славе, Светог Саве.

Прославу су увеличали ученици својим драмским, хорским и рецитаторским наступима.

 

 

<<назад